Animation Error - Couldn't create any frames

edited October 20 in Help request

Hey guys, I'm getting this error from my animation:

[22:12:20] [ANIM] [orxAnimSet.c:orxAnimSet_CreateSimpleAnimFromConfig(2283)] AnimSet [JamesAnimationSet]: Failed to create anim [RunAnim], couldn't create any frames.

My sprite sheet is 1840x256, the sprite size is 80x128, the first row is idle and second row is running animation.
It seems to work fine with the idle animation, and my "RunAnim" seems to semi-work if I set the RunAnim: TextureOrigin = (0,65), however anything above this it crashes even though its 256 pixels tall.

Is there something simple I'm missing here, I dont have any scaling or anything applied to the object. Any help is appreciated.

;###################################
; Player
[PlayerObject]
Graphic = PlayerGraphic
Position = (100,-100,0)
AnimationSet = JamesAnimationSet
Smoothing = true

[PlayerGraphic]
Texture = James.png
;Pivot = Center



; Animation
[JamesAnimationSet]
Texture         = James.png
FrameSize   = (80, 128, 0)
;Pivot      = center
KeyDuration     = 0.1
IdleAnim    = 23
RunAnim = 3
StartAnim   = IdleAnim
IdleAnim-> = IdleAnim # .RunAnim
RunAnim-> = RunAnim # .IdleAnim

[IdleAnim]
TextureOrigin = (0,0)

[RunAnim]
TextureOrigin = (0,128)

;###################################

Comments

  • edited October 20

    Hey @sacked, which version are you currently using?
    I recently (less than 2 weeks ago) fixed a bug on calculating the TextureSize when not explicitly defined.
    If you do not want to update to latest, here's a workaround that should be working in your case:

    [JamesAnimationSet]
    Texture       = James.png
    FrameSize     = (80, 128, 0)
    KeyDuration   = 0.1
    StartAnim     = IdleAnim
    IdleAnim->    = IdleAnim # .RunAnim
    RunAnim->     = RunAnim # .IdleAnim
    
    [IdleAnim]
    TextureOrigin = (0, 0)
    TextureSize   = (1840, 128)
    
    [RunAnim]
    TextureOrigin = (0, 128)
    TextureSize   = (240, 128)
    
  • Oh yes, it was in fact that bug apparently because that did fix it. I appreciate the quick help!

  • My pleasure!

Sign In or Register to comment.